RJ Topp Orangutan
RJ Topp Vannplanter
RJ Topp U-bein 3
RJ Topp Tempel 3
RJ Topp Sjakal 3
RJ Jakarta kuntgalleri 3
JVN-telttur

Dette irriterer flest nordmenn på tur

Ikke overrakende er det forsøpling i naturen som irriterer flest på tur. Norsk Friluftsliv mener det er på tide at folk tar ansvar.

50 prosent mener søppel er verst

Ipsos har på vegne av Norsk Friluftsliv utført en undersøkelse, der nordmenn ble spurt hva de irriterer seg over når de er i naturen. Der har halvparten svart at de irriterer seg aller mest over søppel når de er ute på tur.

-  Basert på observasjoner fra tidligere i år, er det dessverre ikke uventet at søppel ligger på topp over irritasjonsmomenter for turgåere, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Belastingen er større enn før

Den stigende friluftstrender i befolkningen ser ikke ut til å avta med det første. Årets sommerferie er annerledes, der mange ferierer ute i det fri. Norsk Friluftsliv ser et forsøplingsproblem spesielt ved de mest populære turdestinasjonene, fordi det rett og slett befinner seg flere folk der.

-  Totalt sett er det heldigvis ikke mye søppel i naturen. Men søppel kan uansett være til skade for mennesker, dyr og planter, og ødelegger naturopplevelsen for de som kommer etter deg, sier Heimdal.

Heimdal påpeker at selv om de fleste allerede er veldig flinke, er det alltid noen som etterlater seg avfall. Disse må rett og slett skjerpe seg.

. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Tips en venn