RJ Topp Orangutan
RJ Topp Vannplanter
RJ Topp U-bein 3
RJ Topp Tempel 3
RJ Topp Sjakal 3
RJ Jakarta kuntgalleri 3
2018-08-23 London Sponset link Hoved

En annerledes London-opplevelse

London har i årevis vært et av nordmenns aller mest populære reisemål, og mange leserne av denne bloggen kjenner sikkert både til, og har besøkt, kjente landemerker som Big Ben, Trafalgar Square og Oxford Street. I tillegg har sikkert de fleste også fått med seg en fotballkamp med kjente storklubber som Arsenal, Tottenham og Chelsea.

Ettersom du sikkert er godt bevandret innen disse populære turistområdene skal vi i denne artikkelen se litt nærmere på de deler av London som er mindre besøkt av masseturismen, og hvor du i større grad kan komme tettere inn på lokalbefolkningen.

En ekte cockney blir du nok ikke på en langhelg, men forhåpentligvis kan noen av tipsene våre gi deg en bredere forståelse av alt det fascinerende denne verdensbyen har å tilby.

Spis billig i Walthamstow​
2018-08-23 London Sponset link 1.jpg
En liten smakebit av hva du kan finne hos God's Own Junkyard. Foto: ijclark

Denne bydelen ligger nordøst i London, ikke langt fra Olympiaparken og Stratford. Du kommer enkelt fram med å ta den lyseblå undergrunnsbanen Victoria Line, og vel framme finnes det et stort gatemarked hvor du kan spise deg god og mett på internasjonale matretter.

Hvis det frister mer å sitte inne, kan du også velge mellom mange tradisjonsrike engelske puber. Et tips er God's Own Junkyard, som kjennetegnes av noen digre neonskilt, og dette er et sted med god mat hvor kulturinteresserte mennesker møtes.

Hvis du interesserer deg for områdets lokalhistorie frister det kanskje med en tur innom Vestry House, som også kan lokke med gratis inngang. Hvis været er bra kan du også henge i Lloyd-parken, som blant annet huser en liten innsjø og William Morris-galleriet.

Fotball i lavere divisjoner
2018-08-23 London Sponset link fotballbane.jpg
På Loftus Road sitter du nesten oppå spillerne. Foto: Domfell

En tur til London er allikevel ikke komplett uten en fotballkamp, men i disse dager kan det være både vanskelig og dyrt å skaffe seg billetter til Premier League kampene. Det er allikevel ingen grunn til å fortvile, siden det spilles masse fotball nedover i divisjonene.

På nivå 2 i divisjonen Championship kan du få med deg kamper både øst og vest i byen. På østkanten spiller Millwall hjemmekampene sine på The Den, og det er som regel rundt 10 000 ledige seter på hjemmekampene. Millwall gjorde en bra sesong i fjor, og oddsen var god på forhånd for at laget skulle få med seg poeng mot tittelkandidaten Middlesbrough i den første hjemmekampen.

De som har gode minner fra tippekampens dager er muligens mer fristet av Queens Park Rangers på vestkanten. Laget spiller på Loftus Road, og det er en ganske så eksotisk opplevelse å gå på kamp på en tradisjonell stadion som ligger midt i et rekkehusområde.

Meng deg med fiffen
2018-08-23 London Sponset link Novotel.jpg
Fra restauranten i Novotel London Canary Wharf Hotel

London er en by med mange kontraster, og i Canary Wharf kan du få med deg fasjonable meglere og et helt nybygd område med flotte restauranter, kanaler og shoppingmuligheter.

Historieinteresserte bør heller ikke gå glipp av det gratis Museum of London Docklands før kvelden avsluttes på en tradisjonell pub i Whitechapel eller det trendy Shoreditch-området.

Et vannhull som The Blind Beggar i Whitechapel er alltid en sikker vinner, men du finner også mange flotte steder nede ved St. Katherines Docks og velkjente Tower Bridge.

Liker du artikkelen? Gi din kommentar på Facebook

Tips en venn