RJ Topp Orangutan
RJ Topp Vannplanter
RJ Topp U-bein 3
RJ Topp Tempel 3
RJ Topp Sjakal 3
RJ Jakarta kuntgalleri 3

Online kurs i reisefotografering

Nooa Reisefotografi Vietnam 2.jpg

Liker du og reise,
og ikke minst ta bilder av de mange mulighetene der ute i verden?

Instagram logo.jpg Reisefotograf er et nettkurs som gir kunnskap om fotografi og fotoets muligheter under reiser, enten det er ferie eller i yrkesmessig sammenheng. Kurset egner seg både for nybegynnere og for studenter som kan noe om fotografi, men trenger oppfriskning og påfyll for å øke sine kunnskaper. Kurset er også en god fotostart for journalister som vil utvide med foto i utøvelsen av sin journalistiske virksomhet.

Pris: NOK 4875

Varighet: Du får tilgang til kurset i 180 dager fra den dagen du melder deg på.

Læremidler som inngår i kursprisen: Reisefotograf. Nettsider med oppgaver: Per Henriksen og Kjetil Hasselgård, 2014.

Læremidler som ikke inngår i kursprisen: Deltakerne må disponere et godt digitalt kamera.

Målgruppe: Kurset har navnet Reisefotograf, fordi vi har fokus på reiser, reiseopplevelser og reiseliv. Likevel kan dette kurset også brukes innenfor andre fagfelt. De fotografiske prinsippene er de samme. Kurset gir også godt grunnlag for deg som ønsker å jobbe med fotooppgaver innen reiselivsbedrifter og andre bransjer.

Krav til kursdeltagere: Høy aktivitet med praktiske øvelser.

ReisefotografKarakterer og kursbevis: Innsendingene og kurset bedømmes med Bestått/Ikke bestått. Når alle innsendingene er bestått, vil du få tilgang til et elektronisk kursbevis. Kursbeviset har sitt eget symbol som vist i bildet og din egen nettadresse. Om du vil, kan du for eksempel dele det med andre på Facebook, LinkedIn etc.
 

Kursbeskrivelse

I hovedtrekk kan kurset deles inn i to. Den ene delen er tekniske sider ved digital fotografering, kameraer og utstyr, billedbehandling, beskjæring, bruk av digitale verktøy på PC og Mac, vannmerker, lagring av bilder, publisering av bilder, lysbildeserier med tilknyttet musikk, tekst og tale osv. Den andre delen er selve motivet, valg av motiver, innhold i bildet, forskjellige typer motiver slik som portretter, interiør, folkeliv, det urbane foto, dyr og natur  osv. Inkludert i dette ligger også forholdet til ulike kulturer rundt i verden, respekt for mennesker og bruk av bilder på ulike nettfora etc. Kursets oppgave er også å gi studentene god og oppdatert informasjon om kilder til videre studier om fotografering.

Studentene skal i hver studieenhet gjøre noen øvingsoppgaver for seg selv, uten lærerkommentarer. Hver studieenhet skal også ha oppgave(r) som skal kommenteres av lærer.

Reisefotograf består av følgende 12 studieenheter:

 1. Introduksjon til reisefotografi
 2. Digitalt foto og utstyr
 3. Visualisering – det gode reisefoto
 4. Billedbehandling
 5. Reiseportrettet
 6. Dyr, natur og landskap
 7. Interiørbilder når du reiser
 8. Folkeliv
 9. Familie- og gruppefotografering
 10. Det urbane reisefoto
 11. Reisefotografi – yrke og hobby
 12. Verktøy, organisasjoner, medlemskap og annet nyttig

Ja takk, send meg mer informasjon om kurset Reisefotograf

Eller lag din egen bruker for å logge deg på Campus NooA og motta nyheter om nettstudier:

Få din egen bruker på NooA

I forlengelsen av kurset Reisefotograf er det naturlig med et kurs i reiselivsjournalistikk med fokus på reiseliv.

Kurset består av 12 studieenheter, hvorav 10 har praktiske oppgaver. Studentene går igjennom språk, ryddighet, manusdisposisjon og planlegging. Hvordan bygge opp en artikkel, intervjuer, nyheter, featureartikler og reportasjer. Videre får studenten oversikt over godt arbeidsverktøy, medieorganisasjoner og mulig medlemskap.

Campus NooA er godkjent som nettskole i Norge av Utdannings- og forskningsdepartementet etter Lov om voksenopplæring. Vi følger FUNs kvalitetsnormer og har fått utviklingsmidler fra Kompetanse Norge og NordPlus.

nooa_logo.png