RJ Topp Orangutan
RJ Topp Vannplanter
RJ Topp U-bein 3
RJ Topp Tempel 3
RJ Topp Sjakal 3
RJ Jakarta kuntgalleri 3
2019-10-04 Tommast Bar

Høstens cocktail – Limoncello Spritz hos Bettola

Selv om kulden kommer snikende mot oss, er det likevel mulig å nyte kveldene med noe godt i glasset mens vi drømmer tilbake til sommerferien. Miksing av cocktails hjemme trenger absolutt ikke å være vanskelig, og vi har vært hos Bettola for å få inspirasjon til høstens drinker.

Bettola har vært åpent i 8 år, og er en italiensk aperitivo cocktailbar nederst på Grünerløkka. Barsjef Tomas Ricciardi har tatt oss godt imot og står bak disken og prepper til kveldens gjester.

Bettola skulle være et tilskudd nabo-restauranten Trattoria Populare, men gikk raskt over til å bli en populær og eksklusiv cocktailbar. Sammen med cocktails, serverer de også lett tapas tilberedt hos naboen.

Vi er her for å snakke om Limoncello, en populær, italiensk sitronlikør som er veldig populær i hjemlandet sitt.Vanligvis drikkes Limoncello som en digestiv etter middag, men i Norge har det stadig blitt mer populært å bruke den i cocktails. Andre steder i verden finner du den gjerne på dessert-menyen.

Spritz har blitt veldig populært i Norge i løpet av de siste årene, og Aperitvo Spritz har lenge vært på banen. Likevel er det mange som ønsker andre flere spennende alternativer til den bitre varianten — en Limoncello Spritz!

Limoncello Spritz serveres ofte hos Bettola, og Tomas viser oss hvordan man lett kan tilberede drinken.

Spritzen lages enkelt med kun 3 deler:

3 deler prosecco
2 deler Limoncello
1 del soda

Tips: Tilsett prosecco først og deretter Limoncello slik at likøren den ikke setter seg på bunn, topp med soda på slutten slik at boblende holder seg. Bruk sitronskall og/eller ferske jordbær som garnityr.

Om du ønsker å prøve en annen drink med Limoncello, kan man også lage en Limoncello Tonic! Da trenger du bare 0,4 cl Limoncello & topp med valgfri tonicvann.


Du kan søke hoteller i hele London og bestille direkte på
 
Reiseliv Logo Transparant Org 200.jpg


 

Tips en venn