RJ Topp Orangutan
RJ Topp Vannplanter
RJ Topp U-bein 3
RJ Topp Tempel 3
RJ Topp Sjakal 3
RJ Jakarta kuntgalleri 3

Online kurs i reisejournalistikk hos Campus NooA

MEGA-TOPPBANNER-1900x700-RJ-Pingviner-NooA-kopi.jpg

Vil du arbeide i reiselivsbransjen? Liker du å reise?

Campus NooA kan du ta kursene Reisefotograf og Reiselivsjournalist.

Kurset Reiselivsjournalist er for både dem som vil ha grunnleggende kunnskaper om journalistikk med fokus på reiseliv, og andre i reiselivsbransjen som har skrive- og mediaoppgaver. Kurset er forfattet av reiselivsjournalist Per Henriksen som også er lærer. Han har over 40 års erfaring som journalist inkludert 20 år som reiselivsjournalist.

Det har lenge vært en klar trend at flere og flere medier har reiselivsartikler. Og reiseliv er et bredt fagområde. Derfor var det naturlig med et grunnkurs i journalistikk, med reiseliv som utgangspunkt.

Dette er et  kurs hvor studentene må gjennom praktiske oppgaver.

Også den som ønsker å jobbe som frilanser med journalistikk får mye matnyttig gjennom kurset, om hvordan det er nettopp å jobbe som frilanser. Per Henriksen har selv vært frilanser i mange år, og kjenner krokene og triksene.

I tillegg er dette et kurs for alle som jobber i reiselivet og jobber med skriveoppgaver, enten for bedriftsblader eller andre medier, eller i informasjonsavdelinger hvor det blant annet skal skrives pressemeldinger og artikler til egne og andres publikasjoner. Også folk som har kontakt med pressen vil ha nytte av kurset, fordi de da vil forstå det faget bedre. Et kurs i reiselivsjournalistikk vil være et stort hjelpemiddel.

I forlengelsen av kurset Reiselivsjournalist er det naturlig med et fotokurs med fokus på reiseliv.

Kurset består av 12 studieenheter, hvorav 10 har praktiske oppgaver. Studentene går igjennom språk, ryddighet, manusdisposisjon og planlegging. Hvordan bygge opp en artikkel, intervjuer, nyheter, featureartikler og reportasjer. Videre får studenten oversikt over godt arbeidsverktøy, medieorganisasjoner og mulig medlemskap.

Campus NooA er godkjent som nettskole i Norge av Utdannings- og forskningsdepartementet etter Lov om voksenopplæring. Vi følger FUNs kvalitetsnormer og har fått utviklingsmidler fra Kompetanse Norge og NordPlus.

nooa_logo.png