RJ Topp Orangutan
RJ Topp Vannplanter
RJ Topp U-bein 3
RJ Topp Tempel 3
RJ Topp Sjakal 3
RJ Jakarta kuntgalleri 3
2019-05-24 Pyreneene Hoved

På sykkeltur over Pyreneene

Er du av typen som blir rastløs på stranden, og som trenger mer frisk luft enn det storbyen kan by på når du er på ferie? Enten du liker å gå fjelltur, sykle, padle eller rafte i spennende omgivelser, så har Pyreneene noe for deg.

2019-05-24 Pyreneene Sykkel.jpgDenne fjellkjeden skiller Frankrike og Spania, med den lille nasjonen Andorra mellom de to. Det høyeste punktet er på hele 3404 meter over havet, og området byr ikke bare på en svimlende utsikt over lavlandet, det finnes også en rekke vakre fosser i fjellkjeden. Hvis du har en liten hobbyfotograf i magen byr

Pyreneene på en rekke vakre bildemuligheter, enten du reiser med speilreflekskamera, actioncamera eller vurderer å fly drone. Bare husk å sjekke regler for droneflygning i landet du reiser til om du velger sistnevnte.

Men sykkelentusiaster kjenner nok gjerne Pyreneene best fra prestisjefylte løp som Tour de France og Vuelta a España. Col de Tourmalet er for eksempel en av de mest berømte klatreetappene i Touren, og har per dags dato vært inkludert i 86 av 105 løp.

Også i år er fjellpasset inkludert, og om du også er glad i sportsspill er du nok allerede klar over at her gjelder det å få med seg siste nytt fra sider som bet365 om hvordan det står til med formen til de forskjellige syklistene før de går i gang med denne tunge etappen, siden selv små forskjeller i formen kan slå stort ut på resultatene.

2019-05-24 Pyreneene Svinger.jpg

Alle foto: Pixabay

Fjellkjeden er likevel ikke forbeholdt proffsyklistene. Her finnes det en rekke muligheter for både asfalt- og terrengsykling nærmest uansett nivå, og med litt planlegging kan du fint kombinere sykkelferien med et par dagers storbyferie, da levende Barcelona kun er få timer unna. Om du heller ønsker å fokusere på ren sykling, og la noen andre ta seg av alle detaljene arrangerer blant annet Berg og Dal spennende sykkelferier der alt av overnatting og rutevalg er gjort for deg, slik at du kan holde fokuset på syklingen.

For deg som heller liker å ha beina godt plantet på jorden byr Pyreneene også på en rekke vakre gåturer. Med mange solskinnsdøgn, utallige turstier på kryss og tvers, hundrevis av hytter som tilbyr både pauser med lokal tradisjonskost og overnatting, og et behagelig gressdekke selv ganske høyt opp i fjellet skal det godt gjøres å få en dårlig turopplevelse.

Det finnes også en rekke grotter  i fjellkjeden, som kan oppleves med guidet tur - perfekt for dager der solen steker litt vel kraftig for sart, norsk hud.

Om du skulle trenge enda mer krydder til ferien din er Pyreneene også et yndet mål for ekstremsport. Her er det rikelig med muligheter for både fjellklatring og paragliding, og med en rekke elver som fører smeltevann fra fjelltoppene er dette også et godt valg for rafting, padling og annen elvesport.

Ønsker du å prøve deg på ekstremsport for første gang? Ikke noe problem. Du finner en rekke guider og kurs i området selv for nybegynnere, så du trenger ikke nødvendigvis å være hardbarket ekstremsportutøver før du drar.

Tips en venn